10 norske morsomme folk

Selvfølgelig! Norge har mange morsomme personligheter som har gjort sitt preg innen humor og underholdning. Her er en liste over 10 slike personer med litt tekst om hver av dem:

1. **Øyvind Blunck**
– Øyvind Blunck er en norsk skuespiller og komiker, kjent for sine talende karakterer som «Fridtjof» og «Reidar» i humorprogrammer på TV. Han har også hatt store roller i teater og musikaloppsetninger, inkludert suksessen «Ylajali».

2. **Lisa Tønne**
– Lisa Tønne er en norsk komiker med iransk opprinnelse. Hun er kjent fra stand-up-miljøet og sin deltakelse i TV-programmer som «Senkveld» og «Torsdag kveld fra Nydalen». Tønne er spesielt kjent for sin skarpe og ofte politiske humor.

3. **Atle Antonsen**
– Atle Antonsen er en av Norges mest kjente komikere og skuespillere. Han har markert seg gjennom TV-serier som «Team Antonsen», «Nytt på nytt» og «Dag». Antonsen er kjent for sin absurde humor og sterke karakterskuespill.

4. **Anne-Kat. Hærland**
– Anne-Kat. Hærland er en norsk komiker og programleder, best kjent for sin tid i panelprogrammet «Nytt på nytt». Hærland har også hatt en betydelig karriere som stand-up-komiker og har gitt ut flere bøker.

5. **Henrik Elvestad**
– Henrik Elvestad ble kjent som komiker gjennom programmene «Senkveld med Thomas og Harald» og «Golden Goal». Han har også deltatt i diverse sketsjeprogrammer og er kjent for sin slapstick-humor og evne til å sette seg selv i de merkeligste situasjoner.

6. **Thomas Giertsen**
– Thomas Giertsen er en av veteranene i norsk humor, kjent for «Senkveld med Thomas og Harald» og humorserien «Helt Perfekt». Han har også gjort seg bemerket som produsent og programleder, kjent for sin tørre og sarkastiske humor.

7. **Espen Eckbo**
– Espen Eckbo er særlig kjent som medskaper og skuespiller i humorseriene «Nissene på Låven» og «Tett på tre». Han er en mester i å forvandle seg til ulike karakterer, ofte med en satirisk brodd.

8. **Jon Almaas**
– Jon Almaas ledet «Nytt på nytt» i mange år og har blitt en av de mest kjente TV-personlighetene i Norge. Hans tørre vidd og evne til å holde på et pokerfjes mens han leverer vittige kommentarer, har gjort ham til en populær skikkelse.

9. **Mia Hundvin**
– Mia Hundvin, tidligere kjent som håndballspiller, har gjort suksess som skuespiller og komiker. Hun har hatt roller i diverse humorprogrammer på TV, og er kjent for sin sjarmerende og uredde tilnærming til humor.

10. **Linn Skåber**
– Linn Skåber er en allsidig skuespiller, kjent for humor og sketsjeprogrammer som «Nytt på nytt», «Melonas» og sin rolle i «Hjerte til hjerte». Hun har også skrevet bøker og teaterstykker, og er kjent for sin varme og til tider selvutleverende humor.

Disse navnene representerer bare en liten del av Norges rikholdige humorscene, men de har alle bidratt til mye latter og gode minner for det norske publikum.