Slik kan du selge eller leie ut ting på internett

Stille går vi inn i det nye året, enda litt fattigere og enda litt mer nedlesset med ting man egentlig ikke trenger. Kanskje har man både en og to ekstra spillkonsoller, sko man aldri fikk brukt eller klær som har blitt for små. Uansett flyter huset over av ting du egentlig ikke verken ønsker eller trenger. Derfor kan du bli den neste superselgeren på internett. Det er kjempe enkelt og ganske så morsomt. Det man trenger er å opprette en konto, kunne ta bilder med enten mobil eller kamera, og så er det bare å sette i gang å selge.

De store norske nettsidene for salg av brukte eller nye saker er:

  • Finn
  • Rubrikk
  • QXL
  • Netthandelen
  • Zett

Mens det er en rekke nettsider som konsentrerer seg om kun kjøretøy, slik som Autodb og Motortorget.

Nye trendy nettsider som hvor man kan selge tingene sine er letsgo, spoch og leieting.

Men har du ting du ikke vil kvitte deg med direkte, så trenger du ikke fortvile for det. Du kan bare leie dem ut. Enten det er et rom, huset, bilen eller båten, alt ligger nå til rette for at du kan leie ut tingene dine. Det er spesielt den såkalte delingsøkonomien som trådte i kraft etter den siste finanskrisen, spesielt innen oljenæringen her i Norge. Alle har kanskje hørt om Airbnb. Dette er et nettsted som formidler kontakt mellom utleie og de som ønsker å finne et rom eller leilighet til ferien sin. UBER er en slik applikasjon som ikke har fått innpass i Norge, men som tilbyr formidling av samkjøring mot betaling. Dette er noe drosjenæringen spesielt er sterkt i mot.

Nabobil er derimot en tjeneste som fungerer veldig godt, hvor man kan låne biler av hverandre for en overkommelig sum. Noen velger å leie for lengre tid, mens andre bare trenger en bil til å hente en person eller møbler for den saks skyld.

Denne type delingsøkonomi handler egentlig om to ting. Det er en kritikk til bruk og kast samfunnet vi lever i, og det er en kamp mot den økte fattigdommen. Grunnen til at det er bedre å spare og samle er de miljømessige konsekvensene vi så vidt ser starten på verden over. Derfor er det nesten uunngåelig at vi begynner å dele, reparere gamle ting og ta vare på de tingene vi har. Verden har ikke ressurser til å takle det økte presset på. Derfor bør også du tenke på å begynne med delingsøkonomi. Samtidig kan man også gjøre seg noen kroner, som man ellers trenger til regninger og livsoppholdet.

Internett er en stor markedsplass, derfor kan alle som vil bruke det til å selge, kjøpe og leie ut ting.