Streame musikk og filmer fra nettet

Lineær-tv er ut, cd og kassetter er ut, leiefilmer er ut, men det betyr ikke at musikk og film er det. Det er bare de nye måtene å formidle dem på som har endret seg. Og den moderne måten å gjøre det på er gjennom strømmetjenester på internett.

Når den kommende generasjonen nå vokser opp, er det nesten ikke lenger noen som ser på ordinær tv lenger. Det har med utviklingen av fjernsynsmediet å gjøre, samt hvordan vi spiller av og distribuerer musikk. Alt dette kan nå gjøres via internett. Å streame musikk vil si at man overfører eller strømmer musikk direkte fra en plattform som samler eksemplarer av mange forskjellige artister. Denne overføringen av data foregår ved at mange deler dataen slik at den som spiller av en sang ikke trenger store ressurser for å høre sangen. Alt er lastet ned på en ekstern server, og fra den kan millioner av brukere benytte seg av tjenesten samtidig.

Jo flere som bruker det jo raskere går overføringen av film og musikk. I begynnelsen var slike strømme-tjenester ulovlig, men etter hvert som man så potensialet, dukket det opp flere og flere tjenester som samtidig ivaretok opphavsrettene slik at også artistene kunne leve av musikken sin.

De mest kjente strømmetjenstene for musikk er iTunes, Soundcloud, Tidal, Spotify, Shazam og Youtube Channel. Artister velger sine selskap ut fra hvilke betingelser de vil gi dem, eller knytter kontakter med flere av dem. På denne måten vil inntjeningen forsetter uten verken kassettsalg, cd eller blueray. Det eneste mediet som ser ut til å komme tilbake, er vinylplater, som var en populær avspiller på 1960-80-tallet.

Det samme gjelder hovedsakelig for tv-mediet. Serier og filmer spilles mer og mer av i en lengere sekvens. Man må ofte bestille et abonnement, for deretter å koble datamaskin og tv sammen, eller bare velge å bruke dataskjermen som framviser. Det er aktører som Netflix, Viaplay, TV2 Sumo, HBO Nordic, CMORE, Viafree og NRKTV. Dette er alle strømmetjenster som tilbyr seere det beste og nyeste innen serier og tv-programmer. Etter hvert kjøper disse opp de mest populære seriene og andre, slik at brukere må kjøpe abonnement hos deres selskap for å få sett favorittseriene sine.

Ønsker du å se mer av favorittseriene dine, oppdage nye skuespillere og spennende filmer, finne gammel musikk du nesten hadde glemt eller streame den aller siste musikken fra de mest populære artistene. Da kan du også bestille et abonnement og få alt direkte inn i stua eller hvor enn du måtte være.

Film, serier og musikk er noe alle trenger i hverdagen. Musikk spiller på følelser og det samme gjør film. Derfor er det bra at det finnes slike strømmetjenester slik at man kan få det man trenger med det samme.