Hvordan DU kan hjelpe andre på internett

Går du ofte rundt med den kløende dårlige samvittigheten, synes det er forferdelig at mennesker rundt om i verden ikke skal ha rent vann, tak over hodet eller mulighet til et trygt og godt liv? Skulle du heller ha vært ved Middelhavet og hjulpet mennesker i desperasjon i flykt fra krig og elendighet, men vet at du i stedet må være hjemme å arbeide for å selv kunne ha et godt liv?

Føler du samtidig at all veldedighet og nødhjelp som vi vestlige nasjoner gir ikke helt strekker til, eller vet du ikke om du stoler på at pengene kommer frem.

Da kan du bruke internett til å hjelpe andre i nød eller en helt annen hverdag enn noen her i landet kan tenke seg.

En slik side er Kiva.org. Kiva er en non-profitt organisasjon som formidler lån og knytter folk som trenger hjelp og folk som kan hjelpe. Som en person som ønsker å hjelpe andre, kan man ta del i et rentefritt lån som mange andre långivere låner ut.

Når man registrerer en konto vil man få opp en forside hvor man kan få opp en rekke kategorier. Der kan man både velge hvilken region man vil søke i låntakere i, og deretter velge mellom kjønn, næring, produkter også videre. Ønsker man for eksempel å hjelpe bønder i Afrika, kan man søke med hjelp av velgeren. Ved hjelp av ”filter” vil man spisse søket sitt enda mer. Når man finner en sak man vil låne penger til, kan man under saken se hvor mye som gjenstår før summen de søker om er oppfylt. Da kan man stille opp med alt fra 25$ og oppover.

Når hele lånesummen er innvilget, er du med og låner ut penger til et prosjekt som kan hjelpe en familie eller en arbeider med noe de sliter med. Det kan være å starte opp en virksomhet, kjøpe inn produkter, hjelpe til med vann og kloakk eller andre ting.

Når lånet er ordnet, vil låntakeren få en nedbetalingsplan. De må betale tilbake med 1 måneds intervaller, og som låntaker får du tilbake den andelen som utgjør ditt bidrag.

Dette er en trygg og god måte å hjelpe dårligere stilte mennesker verden over. Det å hjelpe andre, selv med så lite midler, er med på å øke den globale velstanden, og bedre mulighetene for bærekraftig utvikling.

Vil du hjelpe andre mennesker rundt om i verden kan du også åpne en konto på Kiva.org. Da kan du gang på gang hjelpe de som ikke har midler til å skape en trygg fremtid for seg og sine. Og man får i tillegg et bedre innblikk i hvem man hjelper og hvordan de lever. Og dersom man ønsker det, går det an å donere penger gjennom plattformen som blir mer og mer populær verden over.