Utvinn kryptovaluta på nettet

Det høres ut som det rene ”gullrushet i Klondyke”, men en av måtene å skaffe seg Bitcoin på er gjennom å utvinne kryptoen ved å la datamaskinen din utføre ekstremt kompliserte regnestykker, kalt algoritmer. Det som egentlig skjer når man utvinner krypto, er at man godkjenner transaksjoner som er gjennomført i det som kalles blokk-kjeden, Blockchain. Men jo lenger ut i kjeden man kommer og jo flere som miner, så blir det vanskeligere å grave ut Bitcoin. Men her er noen steg for å komme i gang.

Det første man må tenke på er å ha det riktige utstyret. Det vil si å ha hardware som takler å kjøre avanserte prosesser på datamaskinen, mye mer enn hva vanlige datamaskiner blir utsatt for. Det kan være lurt å sjekke hva andre bruker, og se hva som selges på EBay eller Amazon. Mining handler om kraftige grafikkort ala ASRock H110 PRO BTC+, strømforbruk og GPU grafikkprosessor og ASIC integrert krets som er perfekt for utvinning. Det er ikke lenger nok å utvinne Bitcoins fra en vanlig maskins CPU lenger. De nye systemene har opptil hundre ganger mer kraft, men er også dyrere. En Bitcoinminer er kostbart og krever mye strøm. Likevel kan de mest effektive gi en månedlig avkastning på opp mot 30000 kroner. Men husk denne mineren koster også da 2000 $.

Etter at man har hardwaren, må man finne software for å starte å utvinne kryptovaluta. To av de mest brukte programmene er BFGminer og CGminer.

Da man startet med utvinning av Bitcoin, gjorde man ofte dette alene i et mørkt gutterom. I dag kan det være smart, om ikke nødvendig, å bli med i et team som utvinner sammen, en såkalt mining pool. Deltakerne kobler sine monstermaskiner sammen slik at de løser de enda vanskeligere kodene enda raskere. Ulempen er selvfølgelig at man må dele gevinsten, men her blir det hvert fall gevinst. Det finnes hundrevis av slike, det er bare å søke dem opp.

Neste steg er å sette opp en digital lommebok, en såkalt wallet. Dette kan være en allerede eksisterende lommebok du har, eller en ny. Lykke er en slik hvor du kan oppbevare din kryptovaluta trygg i offline modus.

Deretter er det bare å sette i gang å utvinne så mye Bitcoin som du klarer. Det er likevel et anbefalt tips å følge med på trendene innenfor denne ekstremt volatile valutaen. Her går det fort opp og ned. I verste fall forsvinner alle verdier som er skapt, da mye av markedet fortsatt bygger på en gjensidig tro på at fremtiden til Bitcoin er stor. Bitcoin har i seg selv hatt en galaktisk utvikling siden den kom for en del år siden, men det er ikke før i de siste årene at det har tatt fullstendig av. Fra å koste noen øre i 2010-2011, er verdien i dag steget til utrolige 13500$. Men husk at det ikke er mange dager siden den luktet på 20000$-grensen.

Er ikke Bitcoin noe for deg, finnes det utallige andre kryptovalutaer man kan utvinne, noen av dem er listet opp her.