Hvordan du kan bruke Google for å få flere kunder?

I gamle dager så måtte man bruke penger på skilt og markedsføring som kanskje fungerte. Denne tiden er over for nå finner du kundene på digitale plattformer. Google er en av de største og beste kildene for deg til kunder, uansett hva du selger.

For de som ikke kjenner til hvordan Google fungerer så er det verdens største søkemotor. Når nordmenn skal ha rørlegger så går de inn på Google å skriver «rørlegger + stedet de bor». De bedriftene som er mest synlige på disse søkene er de som vil få flest kunder fra Google og dermed tjene mer penger.

Hvordan kommer bedriften min seg til toppen i Google?

Google har to forskjellige søkeresultater på samme side. De har et betalt resultat og et organisk resultat. Det betalte resultatet er fylt med annonser og ligger over det organiske resultatet. Hvis man ønsker å bli synlig i det betalte resultatet så kan man enkelt opprette annonser på Google Ads. Det er ingen fast pris på annonsene her. Google har laget et system som gjør at du «byr» på klikk fra de potensielle kundene dine. Du kan gjøre innstillinger på at du kun ønsker å være synlig i området du ønsker kunder fra. Hvis du har veldig mange konkurrenter som ønsker å være synlig på samme sted og på samme ord som deg da koster klikkene mer.
Det organiske resultatet er «gratis», det betyr at man ikke betaler noe som helst for klikkene. Samtidig så er det en algoritme som bestemmer hvem som rangerer øverst. For å komme til førsteplassen i det organiske søket så krever det mye arbeid. I følge nettsiden Søkemotoroptimalisering.com så er de faktorene som teller mest:
  • Lenker
  • Innhold
  • Hastighet
  • Brukervennlighet
Det kan for en liten bedrift være veldig vanskelig å rangere på store ord som f.eks hvis du er en rørlegger så er det veldig vanskelig å rangere på «rørlegger». Da er det enklere og bedre å bruke det man kaller LOKAL SEO. Da fokuserer man heller på å rangere i det organiske resultatet på «rørlegger+ sted». Ved å ligge øverst i dette resultatet så kan man hente inn lokal trafikk til din bedrift eller butikk.
Burde jeg bruke SEO eller Google Ads?
Den beste strategien er uten tvil å benytte seg av begge mulighetene for å hente inn trafikk til sin bedrift. Søkemotoroptimalisering tar generelt lenger tid før man ser resultater, i motsetning til Google Ads hvor man kan hente inn trafikk ASAP.
Man kan bruke data fra Google Ads til å finne ut hvilke ord man skal satse på og investere i for å bli synlig på organisk. På samme måte så kan man ekskludere ord som kanskje ikke er så viktige eller leverer dårlig kvalitet.

Hvem kan hjelpe deg?

Det finnes i dag veldig mange tilbydere av både Google annonsering og SEO. Du kan jo prøve øvelsen å skrive f.eks «google annonsering» så se hva som kommer opp. Google har veldig bra støtte og kan hjelpe deg med å sette i gang en kampanje helt uten kostnad.
Søkemotoroptimalisering kan være litt vanskelig å komme i gang med selv men etterhvert som du lærer så kan du gjøre mer selv. Hvis du ønsker hjelp til å komme i gang med SEO på din nettside så kan du ta kontakt med Søkemotoroptimalisering.com.