Skrive ned sine tanker og daglige hendelser på nettet

Mange liker å skrive dagbok. I dagboken kan man få ned tanker og ting man grubler på, for senere å lese dem. Det gir et nytt perspektiv på livet, og kan hjelpe mange gjennom vanskelige situasjoner de sliter med.

Med det er ingenting i veien for å gjøre om den tradisjonelle dagboken om til en internettblogg. En blogg er gjerne en personlig fortelling som man deler med andre. Ja ikke bare noen få, men faktisk hele verden. Men en blogg trenger ikke være personlig. Den kan ta opp problemer og tema som mange kjenner seg igjen i, og på den måten være til hjelp for mange som leser bloggen din. Her kan man skrive om hobbyen sin eller hvordan gjennomfører treningen sin. En blogg kan inneholde alt mellom himmel og jord. Det gjelder å finne sin nisje.

For er det noe man virkelig brenner for, kan det være smart å lage en blogg, hvor lesere fra alle verdens land kan komme innom å lese dine tanker og beskrivelser. Det som er bra med dette, er at du faktisk kan bli en forkjemper og forbilde for mange andre. Kanskje ser du ting på en litt annen måte enn andre, ja, kanskje på en helt unik måte. Kanskje har du en hobby som du elsker, og kan legge ut tekst og bilder om akkurat dette.

Etter hvert som bloggen vokser og du ser at du kan sjonglere både arbeid, familie, hobby og blogg, vil du kanskje få henvendelser som kan gjøre at livssituasjonen din kan endres fullstendig. Disse ideene og måtene du gjør ting på, kan ha vekket interesse langt utenfor landegrensene, eller bli tatt med i et verdenskjent program. Kanskje du fanget noe på kamera som var helt unikt, eller du lager noe som ingen andre før har sett. En blogg kan være med på andre livet ditt, og ikke minst, til mange andre.

Men alt for mange flotte ideer stopper ved at man mangler kunnskap om hvordan man starter med en blogg. Det er da man må søke etter informasjon. Informasjon er alfa og omega. Det er ikke noe verre enn å benytte seg av google, Yahoo, Bing eller andre søkemotorer.

Det som er bra med de to siste er at de har et profesjonelt oppsett som gjør at du både kan legge ut bilder og samtidig ordne det du skal tenke på i neste steg. Nemlig annonsering. Med annonsering kan man tjene penger ved å annonsere varer og tjenester tilpasset bloggen. Det er dette som kalles partnerskap, eller affiliate marketing på godt norsk. Ved å legge ut slik annonsering vil man kunne tjene en viss prosentandel dersom noen som leser bloggen din klikker seg inn og kjøper et produkt. Det er først da bloggen som dagbok går over til å bli en egen liten bedrift. Kanskje klarer du å komme deg inn på lista over de mest besøkte bloggene i hele Norge. Det kan du sjekke på bloggnorge, listen over de største bloggene i Norge.